In Nieuws

Techbedrijf IBM heeft softwarebedrijf Red Hat voor 34,4 miljard dollar gekocht. Voor IBM is dit het hoogste bedrag ooit betaald voor een overname.

Met de overname van Red Hat kan IBM uitbreiden naar opkomende markten in de IT-industrie en meer winst maken. Met Red Hat heeft IBM beschikking over ’s werelds grootste portfolio van open source-technologie, het innovatieve hybride cloudplatform en een uitgebreide open-source ontwikkelaars community. Volgens Ginny Rometty, CEO van IBM is “IBM bezig met het investeren in opkomende, hoogwaardige markten in de IT industrie. Het overnemen van Red Hat vertegenwoordigd het laatste en grootste stuk in deze strategie. Samen zullen wij wereldleider worden op het gebied van hybride multi-cloud providers. Dit is een game-changer voor de cloud industrie.” Voordat IBM hier nummer 1 kan worden zal zij wel de concurrentie aan moeten gaan met AWS, Microsoft en Google.

Groter bereik voor Red Hat
Volgens Jim Whiteburst, CEO van Red Hat, is open source de standaard keuze voor moderne IT-oplossingen. “Ik ben ongelooflijk trots op de rol die Red Hat heeft gespeeld bij het tot stand brengen van de keuze voor open source in het bedrijfsleven. Door krachten te bundelen kan IBM ons een grotere schaal, meer middelen en mogelijkheden bieden om de impact van open source als basis voor digitale transformatie te versnellen. Hiermee kunnen we Red Hat voor een nog groter publiek brengen en tegelijkertijd onze unieke cultuur en standvastigheid behouden op het gebied open source ontwikkelingen.”

Al 20 jaar
IBM’s en Red Hat’s partnerschap bestaat al 20 jaar, met IBM als early supporter van Linux die in samenwerking met Red Hat hielp met het ontwikkelen en uitbreiden van Linux en meer recentelijk Kubernetes en hybride cloud oplossingen. Deze innovaties zijn kerntechnologieën geworden binnen IBM’s hybride Cloud activiteiten, ter waarde van 19 miljard dollar. Samen hebben de bedrijven meer bijgedragen aan de open-source community dan welke andere organisatie dan ook.

Banen blijven behouden
Rometty benadrukte dat er geen banen verloren gaan. Het is vooralsnog de bedoeling dat het hoofdkantoor van Red Hat blijft staan in North Carolina, waar 2000 van de 12.000 Red Hat-werknemers werken.

Start typing and press Enter to search