Neem controle over wie inlogt en bewerkingen doet.

Met Identity & Authentication Services van Prodicom kan je alle identiteiten en autorisatie centraal managen.

Met Identity & Authentication Services krijgen gebruikers toegang tot de juiste bronnen. Het systeem is gebaseerd op authenticatie en autorisatie. De combinatie van deze twee processen zorgt ervoor dat alleen bepaalde gebruikers toegang hebben tot de benodigde bronnen. Zo houd je ook controle over wie inlogt en bewerkingen doet in bedrijfssystemen, applicaties en databases. Door op basis van RBAC (Roll Based Access Control) gebruikers en rechten te beheren kan je op afstand gebruikersrechten aanpassen binnen een (bedrijfs)netwerk. Het beheer om ervoor te zorgen dat de juiste ‘identiteiten’ (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. Prodicom helpt met het inrichten hiervan, maar kan het beheer ook volledige uit handen nemen.

Identity & Authentication Services regelt drie belangrijke voorwaarden voor digitale dienstverlening - Access, Control en Beheer.

Identificatie zorgt er voor dat we weten wie je bent (of in elk geval wat een digitale identiteit van je is).

Authenticatie zorgt ervoor dat we met een bepaalde zekerheid weten dat je ook echt degene bent die je op het internet zegt te zijn.

Autorisatie zorgt ervoor dat we weten wat je dan mag (al dan niet door een ander gemachtigd), of juist niet mag.

Veiligheidsregio NHN
Meander
Conclusion
Bindkracht 10
Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland

Kom gezellig langs voor een kop koffie of thee.

Onze mensen staan voor je klaar!