Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie

De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) is op 1 mei 2016 in gegaan en vervangt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) met een transitieperiode tot minimaal 1 januari 2018.

De WDBA is in het leven geroepen om twijfels over een mogelijk dienstverband bij het inhuren van een zelfstandige Professional (ZZP-er) te voorkomen. In theorie moet het met de WDBA voor alle betrokken partijen duidelijker worden waar de grens tussen ondernemerschap en dienstverband ligt.

Daardoor zou het ook duidelijker moeten zijn of iemand als zelfstandig wordt ingehuurd of als een (tijdelijk) werknemer aan de slag gaat. Dat de Belastingdienst dit verschil belangrijk vindt spreekt voor zich.

De WDBA is een feit en moet duidelijk maken of een ZZP-er echt geen dienstbetrekking heeft. Modelcontracten beschrijven op welke manier opdrachtgever en opdrachtnemer samen gaan werken. Als daadwerkelijk op deze manier wordt gewerkt vindt de Belastingdienst het geen dienstverband.

 

Update juni 2017

Staatssecretaris Eric Wiebes schort de controle op de modelovereenkomsten van ZZZP’ers op tot 1 juli 2018. Tot deze tijd kunnen opdrachtgevers of opdrachtnemers geen boetes of naheffingen van de Belastingdienst opgelegd krijgt.
Partijen die expliciet de regels overtreden door wel een werkgevers-werknemersrelatie te hebben, maar opzettelijk geen belasting en premies betalen, worden wel aangepakt.

In November 2016 werd de wet uitgesteld tot 2018. Nu duurt het nog een half jaar langer. Tegen die tijd is er waarschijnlijk ook een nieuw kabinet die misschien wijzingen in het zzp-beleid wil doorvoeren.

De Belastingdienst benadrukt verder dat werkgevers en werknemers gebruik kunnen maken van de modelovereenkomsten die de Belastingdienst heeft opgesteld.

Prodicom heeft een goedgekeurde overeenkomst van de Belastingdienst waarmee het conformeert aan de richtlijnen en daarmee een betrouwbare partij is om mee samen te werken.

Meer weten over de wet DBA?

Start typing and press Enter to search