Thuiswerkplek

Microsoft Teams, Microsoft RDS, OpenVPN

Tijd- en plaats onafhankelijk werken

Onze engineers kunnen je adviseren over wat je nodig hebt om op afstand te kunnen werken. Daarnaast kunnen we feedback geven over de mogelijke verbeteringen op korte en op lange termijn. Implementaties van verschillende oplossingen om op afstand te kunnen werken zoals Microsoft Teams, Microsoft RDS en OpenVPN behoren tot de mogelijkheden. Het digitaliseren van je werkplek om overal te kunnen blijven werken zonder productiviteitsverlies. Efficiënt samenwerken en het delen van bestanden met toegang tot informatie en applicaties.

Microsoft Teams implementatie

Microsoft Teams implementatie.

Chat, vergader, bel en werk samen, allemaal op één plek. Teams is een onderdeel van Office 365. Als je organisatie een licentie heeft voor Office 365, dan heb je Teams. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen gedurende deze tijd toegang tot Teams heeft en het kan gebruiken.

MS-Teams was al één van de meest gebruikte collaboratie oplossingen in de markt. In de huidige situatie is het gebruik ervan in korte tijd explosief gestegen. En dit is niet zonder reden, Microsoft Teams is een makkelijke en toegankelijke manier om samenwerken op afstand mogelijk te maken en heeft verregaande integratie met vaak reeds aanwezige Office programmatuur

Het opbouwen van een teams configuratie voor uw organisatie is relatief eenvoudig en snel te realiseren. Daarbij zijn er zelfs mogelijkheden om Microsoft Teams gratis in te zetten middels de Freemium versie van Teams of een 6 maanden gratis versie van Office 365 E1 trial.

De freemium verschilt ten opzichte van een volwaardige betaalde teams versie, hierbij kunt u voor maximaal 300 mensen gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

  • Onbeperkte chat berichten en zoek functionaliteit
  • Audio en video bellen voor individuen, groepen en complete team meetings
  • 10GB Teams bestandopslag plus additioneel 2GB persoonlijke opslag per persoon
  • Geïntegreerde content creatie met Office online Apps (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)Kortom, deze versie is in de basis goed om online communicatie en samenwerking tot stand te brengen binnen en buiten uw organisatie.

Wanneer je gebruik maakt van een Office 365 E1 trial licentie, of wanneer je reeds Office 365 licenties hebt waarbij je gerechtigd bent om Teams te gebruiken, geldt dit zonder restricties van aantallen gebruikers of opslag. Tevens bieden deze licenties je een uitgebreide vergaderingsmogelijkheden.

Wij helpen je graag om te adviseren hoe Teams jouw organisatie kan helpen, of hoe dit in reeds bestaande infrastructuur in te passen is.

Microsoft Remote Desktop Services implementatie

Microsoft Remote Desktop Services implementatie.

Met Microsoft Remote Desktop Services (RDS) kunnen jouw medewerkers altijd en overal vanaf elk apparaat werken. Wat ze nodig hebben is toegang tot het netwerk of internet. De werkplek bestaat uit een Windows bureaublad die op een server staat en niet op de lokale computer is geïnstalleerd. Hierdoor worden weinig eisen aan de computers op de thuiswerkplekken gesteld. Zolang er een internetverbinding is kan er gewerkt worden.

Mogelijk zijn er binnen jouw organisatie bepaalde eisen met betrekking tot security-aspecten of applicatiegebruik, of bent je door andere (technische) beperkingen niet in staat om grotere groepen medewerkers vanuit huis te laten werken. In deze situaties kan een Virtuele Werkplek oplossing bieden.

Al sinds onze oprichting houden we ons bij Prodicom bezig met werkplekoplossingen. Dit zit verankerd in onze kern en is onze tweede natuur geworden. Mede hierdoor heeft Prodicom een Out-of-the-Box Microsoft RDS (remote desktop services) oplossing beschikbaar. We spreken van Out-of-the-Box omdat we, deels geautomatiseerd, in staat zijn om ten opzichte van andere oplossingen in relatief korte tijd een virtuele werkplek te creëren.

Elke gebruiker zal via een Webportal een RDS-verbinding tot zijn beschikking krijgen met een volledige Windows Desktop of Naadloze applicatie ervaring die gelijkwaardig is vanaf elke werkplek.

De RDS-oplossing is te deployen op uw eigen infrastructuur, of anders via een Prodicom managedplatform aan te bieden. Bij RDS is er minder afhankelijkheid voor specifieke dure hardware. Energie zuinige apparatuur kan hierdoor prima ingezet worden.

OpenVPN implementatie

OpenVPN implementatie.

OpenVPN is een open source VPN-protocol dat bekend staat als zeer veilig. Het is makkelijk te implementeren en snel opschaalbaar. Het is breed inzetbaar voor organisaties en mensen met veel verschillende apparatuur die een VPN-verbinding willen maken.

VPN oplossingen zijn oplossingen waarmee organisaties mensen op relatief gebruiksvriendelijke wijze thuis laat werken. Dit kan met reeds aanwezige computerapparatuur van jouw organisatie welke medewerkers in gebruik hebben, maar dit kan ook vanaf eigen computerapparatuur thuis. Dit is een Opensource oplossing dat zeer veilig is en het integreert je lokale werkomgeving prima in een netwerkomgeving van een organisatie.

Wanneer medewerkers gebruik maken van een VPN-oplossing biedt dit de mogelijkheid om naadloos applicaties te draaien en bestanden te benaderen op een manier die vertrouwd is en zoals men gewend is om op dat op kantoor ook te doen.

Prodicom is in staat om op een relatief eenvoudige en snelle manier een schaalbare VPN-oplossing te realiseren om thuiswerken mogelijk te maken. Wij maken hierbij gebruik van een Virtuele Open Source VPN-oplossing te weten OpenVPN.

Vanuit jouw organisatie is er minimaal een virtualisatie infrastructuur en toegang tot firewall en netwerk configuratie benodigd. Afhankelijk van de aanwezige resources is de OpenVPN oplossing schaalbaar tot een zeer hoog aantal gebruikers. De licentiekosten voor OpenVPN starten bij $15,- per gebruiker/jaar en dat maakt deze oplossing relatief laag geprijsd ten opzichte van andere commerciële producten.

Start typing and press Enter to search