In Nieuws

25 oktober was de tweede avond van de Prodicom Netwerkclub met Esther Barthel & Bas Doorn.

Na het eten, compleet met dessert, ging de avond officieel van start met Esther Barthel. Haar technische kennis en enthousiasme kwamen duidelijk over op het gezelschap. Zij ging in op het vereenvoudigen van het beheer van Netscalers doormiddel van API’s en Powershell. Aan het eind van de presentatie gaf zij een demo.

Bas Doorn vertelde hoe de politie achter de schermen de darkweb marktplaats Hansa Market heeft overgenomen en gesloten. Bas liet zien hoe het in werking ging: van een klein digitaal spoor tot een inval in Duitsland en het verplaatsen van de servers naar Nederland. Met de overname van de Hansa Market en het aanpassen van de broncode heeft de politie wachtwoorden, PGP-encrypted order information, IP-adressen, Bitcoins en andere relevante informatie verzameld om de gebruikers van de website te identificeren.

We willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en hopen dat iedereen het naar zijn zin had! Bekijk hieronder de foto’s (slideshow) en graag tot de volgende Prodicom Netwerkclub avond! Meer weten? Kijk op: Prodicom Netwerkclub

Start typing and press Enter to search