Duurzaamheid

MVO beleid van Prodicom

Directeur Joppe van de Straat: “Ondernemen zat mij altijd in het bloed. Nieuwe initiatieven starten, mensen bij elkaar brengen en van niets iets maken. Om met Prodicom kritisch naar onze rol in de wereld te kijken, zag ik dan ook als een vanzelfsprekende uitdaging.

Prodicom sponsort verschillende goede doelen zoals Join 4 Energy waar zelfs ik de Mont Ventoux ben opgeklommen voor kinderen met een spierziekte. Daarnaast heeft Prodicom het gedachtegoed van de Stichting ICT vanaf Morgen omarmd en maken wij onze klanten bewust van duurzaamheid.” 

 

Verduurzaming van de keten – Stichting ICT Vanaf Morgen

Nog altijd worden veel grondstoffen gedolven door kinderen in de mijnbouw onder soms erbarmelijke omstandigheden.

Er zijn weinig cijfers gepubliceerd door hardware fabrikanten over het productieproces. Wel weten we dat voor het maken van één enkele computer bijna 1500 liter water en grote hoeveelheden giftige chemicaliën gebruikt worden.

Verder vindt recycling minimaal plaats. Grote delen van de ICT afvalbergen worden naar Afrika verscheept om daar door kinderen gewapend met een gasbrander grondstoffen terug te laten winnen. Naast explosies komen door de gebruikte chemicaliën ook gassen vrij welke zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

Prodicom kan dit gevoelsmatig niet verenigen en heeft om een structurele verbetering te bewerkstelligen Stichting ICT Vanaf Morgen in het leven geroepen. Stichting ICT Vanaf Morgen heeft als missie transparantie in de keten te realiseren, bewustwording te vergroten en streeft naar sociale herinzet en waar dit niet mogelijk is naar een verantwoorde terugwinning van een zo groot mogelijk deel van de gebruikte grondstoffen.

Wil je meer weten over Stichting ICT vanaf morgen of wil je oude hardware doneren? Bekijk dan de website van ICT vanaf Morgen.

 

Sponsoring

Prodicom ondersteunt verschillende goede doelen. Zo heeft Prodicom Atakan Tutum gesponsord voor het goede doel Kika. Hielpen wij met de voorbereidingen voor de International Children Games en laten we ons sportieve hart zien met de sponsoring van Nederlands kampioen ultralopen Arenda Scherpenkate.

Kika
International Childrens Games
Join 4 Energy
Stichting ICT Vanaf Morgen

Ook weten hoe jij een steentje kunt bijdragen? Neem dan contact op met Prodicom.

Naast financiering van de Stichting ICT Vanaf Morgen sponsort Prodicom ook regelmatig sportieve prestaties wanneer dit ten gunste komt van een goed doel.

Meer weten over het MVO beleid van Prodicom? Neemt dan contact op.

Start typing and press Enter to search