Wat is Microsoft Defender en hoe helpt het mij nog veiliger te werken.

Veilig digitaal werken is essentieel om de continuïteit van je bedrijf te garanderen. Je bent er door de AVG ook wettelijk toe verplicht. Maar hoe beveilig je jouw organisatie? Experts zijn kostbaar en moeilijk te vinden. Het antwoord op die vraag is dat je niet hoeft te zoeken. Met Microsoft Defender for Endpoint kan je vandaag nog starten met het beveiligen van jouw organisatie.

Microsoft Defender for Endpoints beveiligt smartphones, tablets, laptops, workstations en alle andere apparaten waarmee jouw mensen werken. Omdat het onderdeel uitmaakt van het Microsoft ecosysteem integreert het volledig met een Microsoft 365 en Azure omgeving. Je kunt het eenvoudig aanzetten en daarna gebruik maken van de uitgebreide beheeropties om jouw beveiligingsstatus continu inzichtelijk te hebben.

De grootste kracht van MS Defender for Endpoints is het team dat het ondersteunt.

Blijf digitale dreigingen voor

De grootste kracht van MS Defender for Endpoints is het team dat het ondersteunt. Microsoft is één van de grootste software- en cloudbedrijven in de wereld. Je gaat zelf binnenshuis nooit tippen aan het security-team dat deze software ondersteunt. Dat is niet onbelangrijk. Technologie ontwikkelt zich razendsnel en dreigingen houden gelijke tred. Alleen een groot team professionals kan de dreigingen voorblijven.

Zeker de bescherming van endpoints, de computers van medewerkers, is een grote uitdaging. Meer dan alle andere toestellen staan deze apparaten dag in dag uit open voor dreigingen, van malafide e-mails tot ongewenste applicaties.

De beveiliging van MS Defender steunt op zeven pilaren om jouw mensen veilig te laten werken.

 • 1. Threat and Vulnerability Management
  MS Defender zoekt doorlopend naar zwakke punten en mogelijke openingen in jouw systemen. Gedetecteerde dreigingen krijgen automatisch een prioriteit toegekend zodat beheerders gericht kunnen ingrijpen.
 • 2. Attack Surface Protection
  Vanzelfsprekend krijgt ieder apparaat een digitaal schild met alle beveiligingsmiddelen die er zijn. MS Defender heeft onder meer een malwarescanner, netwerkbeveiliging, applicatiecontrole en een uitstekende firewall.
 • 3. Next-Generation Protection
  Naast standaardbescherming krijgen alle endpoints ook innovatieve ‘next generation’ beveiliging. Met behulp van Machine Learning, Big Data analyse en een dreigingsonderzoek beveiligt MS Defender tegen opkomende dreigingen.
 • 4. Endpoint Detection and Response
  Zelfs de beste beveiliging haalt het risico niet naar nul. Gaat er onverhoopt iets mis, dan kan MS Defender for Endpoints achterhalen waar het mis is gegaan, hoe dat opgelost moet worden en welke systemen geraakt zijn.
 • 5. Automated Investigation and Remediation
  Dagelijks komen er meer dan een half miljoen malware-dreigingen bij. Een beheerder loopt het risico door alle waarschuwingen en updates niet meer aan werken toe te komen. MS Defender lost waar mogelijk problemen en meldingen automatisch op. Dat geeft ruimte om te acteren waar dat nodig is.
 • 6. Microsoft Secure Score for Devices
  Hoe veilig is jouw organisatie? En waar is actie geboden? De Microsoft Secure Score brengt alle dreigingen en beveiligingen in één overzicht bij elkaar. Je kunt direct ingrijpen en zo zorgen dat je een maximale score haalt.
 • 7. Microsoft Threat Experts
  Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je gebruik maken van de Microsoft Threat Experts. Vanuit Microsoft worden jouw systemen proactief in de gaten gehouden. Bij mogelijke dreigingen of verbeteringen krijg je direct melding.


Microsoft Defender for Endpoints is dé oplossing om alle devices binnen jouw organisatie te beveiligen. Door te kiezen voor Microsoft weet je niet alleen zeker dat jouw security optimaal is, je kunt er ook op rekenen dat de oplossing perfect integreert binnen de rest van je bedrijfssoftware. Benieuwd wat de impact is? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten over de mogelijkheden en het beheer van Microsoft Defender for Endpoints.