Wat is je privacy (je) waard? Meld je nu aan voor de AVG-Compliance

Volgens het rapport van Capgemini Research Institute was een half jaar geleden nog maar 31% van alle organisaties in Nederland AVG-compliant. De verwachting was juist dat 81% van alle bedrijven op dat moment AVG-compliant zouden zijn maar dat valt dus zwaar tegen. Gebrek aan inzicht in processen en waar persoonlijke data wordt opgeslagen, verouderde IT-systemen, i.c.m. het in lijn brengen van je IT-omgeving met de AVG-vereisten, zijn uitdagingen die door executives benoemd worden bij hun reis naar compliance. Wat opvallend is, is dat 92% van de organisaties die wel compliant zijn, aangeeft dat AVG een positieve impact heeft gehad op klantvertrouwen, omzet en op reputatie/imago. (Capgemini Research Institute, Data Privacy executive survey, June 2019).

Uit de gesprekken die wij zelf met bedrijven voeren, merken we dat AVG wel als belangrijk wordt gezien, maar dat het ook lastig is om verschillende belanghebbenden binnen de organisatie op een lijn te krijgen. AVG wordt nog steeds als complex en lastig ervaren. Bij Prodicom Consulting gebruiken we een systematische aanpak, ondersteund door Prodicom Privacy Dashboard waarbij we stapsgewijs inzicht verschaffen in de huidige situatie. Inmiddels hebben we een mooi netwerk opgebouwd van privacy- en dataprotectie specialisten, zoals Data Protection Officer Ron Allard, die zich binnen verschillende industrieรซn met hun kennis en aanpak al bewezen hebben. De uitdagingen m.b.t. je IT-Infrastructuur kunnen we bij Prodicom uiteraard ook aan zodat er niets meer in de weg staat richting AVG-compliance.

We hebben nu een leuke actie om de โ€œAVG-drempelโ€ wat te verlagen: Tijdelijk mogen 5 organisaties die een AVG-Compliance 0-meting laten uitvoeren (ter waarde van: โ‚ฌ 1120,00), zelf bepalen hoeveel ze het waard vinden en dus wat ze ervoor betalen. Wees er dus snel bij!

Dit is inclusief eindrapport met o.a.:

  • Analyse d.m.v. interviews
  • Belangrijkste bevindingen per proces
  • Inzicht in risicoโ€™s en prioriteitsstelling
  • Actieplan voor het implementeren van een PCF (Privacy Control Framework)

Meer weten over de AVG-Compliance 0-meting en hoe Prodicom je kan helpen met AVG-compliance? Neem gerust even contact op!