Microsoft Intune? Wat is dat precies?

Werken met de cloud is geweldig. Je zit met je organisatie niet vast aan één locatie of een beperkte selectie van devices. Maar hoe voorkom je onrechtmatige toegang? En wat doe je als een medewerker zijn device verliest? Hoe hou je controle?
Dat doe je met twee woorden: Microsoft Intune


Microsoft Intune geeft je beheer over:

  • Al jouw werkplekken in de cloud;
  • Devices die jouw organisatie gebruikt;
  • Apps die binnen jouw netwerk draaien;
  • Toegang tot je bedrijfsgegevens;
  • Het beveiligingsniveau van die devices;
  • De allround beveiliging van jouw bedrijfsgegevens.

Beheer alle werkplekken in de cloud met Intune

De gemiddelde organisatie heeft te maken met een toename van thuiswerk en medewerkers die onderweg werken. Gelijktijdig blijft natuurlijk ook het kantoor vol in gebruik. Dat veroorzaakt een wildgroei aan mobiele apparaten, desktops en laptops, virtuele machines, servers en andere oplossingen die nodig zijn om samen te blijven werken. Om die te beheren heb je een betrouwbare endpoint management oplossing nodig. Intune is onderdeel van de Microsoft Endpoint Manager en geeft overzicht op alle gebruikte devices binnen jouw cloudomgeving; van apparaten die alleen op het bedrijfsnetwerk zitten tot mobiele apparaten. Je krijgt overzicht en kunt direct ingrijpen waar aandacht nodig is.

Beheer alle devices die jouw organisatie gebruikt

Afhankelijk van de functie en werkplek kan het aanbod van devices verschillen. Op sommige plekken bepaalt de organisatie waarmee gewerkt wordt.  Voor andere werkzaamheden is het juist de medewerker die kiest. Intune ondersteunt beide beheerstrategieën (en een mix van die twee). Voor volledige controle over een device kun je Mobile Device Management (MDM) inzetten. Gaat het om een device dat van de medewerker zelf is, dan biedt Mobile Application Management (MAM) uitkomst.

Kies een flexibel pad naar cloudbeheer


Endpoint Manager komt organisaties tegemoet daar waar ze zich in hun cloudreis bevinden. Beveilig, implementeer en beheer alle gebruikers, apps en apparaten zonder onderbreking van bestaande processen.
Cloudbeveiliging tussen eindpunten

Help apparaten van gebruikers te beschermen tegen bedreigingen met behulp van Microsoft Zero Trust-technologie met unieke mogelijkheden.

Uitgebreid Windows 11-beheer

Vereenvoudig geautomatiseerd leveren, configuratiebeheer en software-updates voor al je eindpunten.

Maximaal investerings-rendement

Profiteer van bestaande investeringen om de gebruikerservaring te moderniseren met Microsoft 365 cloudtelemetrie.

Kies voor volledige controle met Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management (MDM) biedt volledig beheer op afstand. Als dat nodig is, kan systeembeheer vanuit Intune het device op afstand wissen en de fabrieksinstellingen terugzetten. Bij verlies kan zo alle gevoelige informatie op afstand gewist worden. MDM maakt het mogelijk om een medewerker te koppelen aan een device. Je weet welk apparaat bij welke medewerker hoort. Voor medewerkers biedt het een directe link naar ondersteuning vanaf het toestel. Dat maakt ondersteuning op afstand eenvoudig.

Mobile Application Management (MAM) biedt veilig beheer op afstand

Werkt jouw organisatie op basis van BYOD (Bring Your Own Device) of een vergelijkbare IT-strategie, dan is Mobile Application Management een plezierig onderdeel van Intune. Hiermee zijn devices te beveiligen zonder de privacy van de medewerker in het geding te brengen. Je stelt beleidsregels in die alleen voor de bedrijfsapplicaties op het toestel gelden. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat gevoelige bedrijfsinformatie van een bedrijfsapp gekopieerd wordt naar een onveilige app. Ook zijn zakelijke gegevens op afstand uit de apps van Office te wissen.

Apps die binnen jouw netwerk draaien

Naast een device-strategie, heb je als organisatie ook een app-strategie nodig. Welke apps zijn zakelijk noodzakelijk? Wat is nice-to-have? Wat is niet toegestaan? Met Intune kun je fijnmazig rechten instellen en overzicht houden. Vanuit de centrale interface zijn noodzakelijke apps binnen de organisatie uit te rollen en te onderhouden. Daar zit vanzelfsprekend ook een verificatiefunctie bij ingebouwd. Zo blijf je de betrouwbaarheid van apps controleren.

Toegang tot je bedrijfsgegevens

Het is een open deur, maar beveiliging draait in zijn kern om toegang tot jouw bedrijfsgegevens. Die wil je zo effectief mogelijk afschermen, zonder je eigen medewerkers te hinderen. Intune helpt daarbij. Je kunt onder meer MFA (Multi-Factor Authenticatie) inzetten op basis van inloglocatie. Iemand binnen je kantoornetwerk hoeft zich minder uitgebreid te identificeren dan iemand die vanaf een onbekend openbaar wifi-punt inlogt. Mogelijk dat je laatstgenoemde zelfs standaard uitsluit van je gegevens. Jij kiest de strategie, Intune laat je die implementeren.

Geïntegreerd met Azure Active Directory (Azure AD)

Microsoft Intune is volledig geïntegreerd met Azure Active Directory (Azure AD). Ieder device dat toegang zoekt tot jouw gegevens moet minimaal aan de organisatiestandaard voor beveiliging voldoen. Maar ook boven het minimum kun je eisen stelen. Je kunt bijvoorbeeld de toegang tot zeer gevoelige data beperken voor devices buiten het kantoornetwerk. Daarbij kun je algemeen geldende regels instellen en die voor specifieke devices en medewerkers naar wens aanpassen. Dankzij Intune hou je zelfs bij complexe beheerregels een goed totaaloverzicht op de beveiliging van jouw organisatie.

Intune haalt de regen uit de cloud

Werken met de cloud is fantastisch als je het beheer goed regelt. Dat is niet lastig. Door te kiezen voor Microsoft Intune krijg je volledige controle over de devices, apps én beveiliging binnen jouw cloudomgeving. Het is een endpoint management oplossing die je volledig naar jouw hand kunt zetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Intune voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via info@prodicom.nl of +31 72 744 00 37.